BANTY HOLLER – JOURNEYMAN SONGS

Artiest info
Website
facebook

 

 

Twee Nederlandse muzikanten die hun hart verpand hebben aan de klassieke country- en Americana-muziek en daarbij graag wat elementen uit de bluegrass, honky tonk en rockmuziek aan toevoegen; dat lijkt ons kortom een goede definitie voor de sound die Neile H. Coe en Gijsbert Diteweg uit Den Haag op hun platen presenteren onder de bandnaam ‘Banty Holler’. De van Amerikaanse roots voorziene neo-Nederlander Neile H. Coe zingt en speelt op gitaar, terwijl zijn maatje en rasechte Hagenaar Gijsbert Diteweg op dobro en lap steelgitaar speelt.

Het muzikale duo presenteert hun splinternieuwe album “Journeyman Songs” waarop ze twaalf nummers hebben verzameld. Op één nummer na zijn het allemaal eigen composities van Neile H. Coe die werden aangevuld met een unieke coverversie van één van hun favoriete songs uit het door hen geliefde muziekgenre. Dat is het nummer “Color Of The Blues”, een traditional uit 1958 uit het rijkgevulde repertoire van countrylegende George Jones en hier ook te beluisteren op de eerste video.

De eerste single uit deze nieuwe plaat is de song “Clementine” waarmee het album ook begint en die we u met veel plezier aanbieden op de tweede video bij deze recensie. Andere leuke tracks uit “Journeyman Songs” zijn bluegrass- en honky tonk-nummers “Hit This Chord” en “Get Stupid!”, het bluesy “Alright” en “Grass” en de vier countryballads “40”, “41”, “Take It From Me” en het walsende “Constantine”. Voor de vervollediging van de instrumentatie op deze tracks kreeg het duo bijstand van albumproducer Eric Kerns op basgitaar, Arthur Bont op drums, Willem van der Tuuk op elektrische gitaar en Janos Koolen op banjo, mandoline en gitaren.

We hebben hier bij ‘Rootstime’ in het verleden al wel enkele albums van ‘Banty Holler’ aan u mogen voorstellen zoals “Half A Dozen” uit 2016, “Nothing Machine” uit 2017 en de EP’s “Tradition” uit 2018 en het zeer mooie “Wired For Sound” uit 2019. “Journeyman Songs” is derhave de laatste aanwinst voor deze kerels, maar dat ze nog veel meer in petto hebben zullen we ongetwijfeld in de volgende jaren nog mogen ervaren.

(valsam)